Bakina cokoladna torta
Bakina cokoladna torta ...torte moje bake njen kum je zvao rajskim pticama...
i bile su. Sjecam se mirisa kolaca koji su me budili... sjecam se bake cije
vrijedne ruke su znale napraviti kolace s ljubavlju... bili su to kolaci ljubavi
Sastojci
Žuti list (sastojci za dva lista)
4 kom jaja
4 žlice šecera
4 žlice oštrog brašna
vanilin šecer
Tamni list (sastojci za dva lista)
4 kom jaja
4 žlice šecera
4 žlice oštrog brašna
1 žlica kakaa
vanilin šecer
Orahov list (sastojci za jedan list)
2 jaja
2 žlice šecera
2 žlicu oštrog brašna
8 žlica mljevenih oraha
vanilin šecer
Krema
6 jaja
12 žlica šecera
2 vanilin šecera
50 dkg margarina
20 dkg cokolade za kuhanje
rum
Priprema
1. Listovi
2. Umutiti 4 jaja sa 4 žlice šecera, vanilin šecerom, kada se zapjeni dodati 4 žlice brašna i
lagano umiješati, staviti u namazane i pobrašnjene tepsije peci...
Tako napraviti svijetle listove, u tamne dodati kakao. Brašno i kakao prosijati zajedno.
Orahov list postupak kao i žuti, samo umiješati orahe.
Ostaviti da se hlade...
3. Krema
Mutiti jaja sa šecerom dok se ne zapjene, otopiti margarin i cokoladu te dodati smjesi
jaja i šecera. Miksam s mikserom na stalku.
Smjesa ce biti rijetka i polako ce se zgušnjavati, kada se zgusne dodati rum,
ja na ovu kolicinu dodam dva cepa ruma, ali sve ovisi o ukusu.
Oblatne saftam s mješavinom mlijeka i ruma, slažem... svijetla, tamna, orah, tamna,
svijetla....
4. još ponešto
Brašno uvijek prosijem.
Listove pecem po dva, izuzev onoga sa orasima.
Margarin za kremu lagano otopiti.
Najbolje je napraviti tortu dan ranije i pustiti je da se odmori :)
5. Od zadnji puta kada sam metnula receptic... unjela sam neke izmjene...
kada radim listove prvo miješam bjeljanjke, kada su umiješani naizmjence dodajem
žumanjke i šecer...
List od oraha ... smanjila sam žlice brašna na jednu.
U kremi sam smanjila broj jaja na cetiri...
Torta sa izmjenama u receptu...
0 komentari:
Objavi komentar