ponedjeljak, 20. listopada 2014.

Puding kocke


Puding volite na 1000 nacina? Na popis dodajte i ovaj recept jer ce vas
oduševiti. Jednostavan za pripremiti, odlicnog izgleda, savršen je za svaku
priliku pa tako i blagdanski stol. Uživajte!


Sastojci:

Za biskvit:

- 5 jaja
- 120 g šecera
- 1 Limun šecer Dolcela
- 100 ml ulja
- 150 g Pšenicnog oštrog brašna tip 400
- Podravka
- 1/2 vrecice Praška za pecivo Dolcela
- 20 g kakaa
- 2 žlice vode

Za kremu:

- 1 Puding vanilin Dolcela
- 80 g šecera
- 500 ml mlijeka
- 20 g kokosova brašna

Za posipavanje:

- kokosovo brašno

Priprema:

1. Jaja i šecer pjenasto izmiješajte. Dodajte limun šecer i ulje. Na kraju lagano umiješajte
brašno pomiješano s praškom za pecivo.

2. Pola smjese izlijte u tepsiju (32x20 cm) koju ste prethodno namazali maslacem i posuli
brašnom. Pecite u pecnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta.

3. Prašak za puding pomiješajte sa šecerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo
brašno zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni puding i kuhajte nekoliko minuta.
Još toplu smjesu prelijte preko pecenog biskvita.

4. U drugi dio biskvitne smjese dodajte kakao i vodu. Prelijte preko pudinga i poravnajte.
Kolac pecite u pecnici zagrijanoj na 180°C 15 minuta.

Posluživanje:

Ohladeni kolac pospite kokosovim brašnom, narežite na kocke i poslužite.

Savjet:

Puding od vanilije možete zamijeniti i pudingom od cokolade.

0 komentari:

Objavi komentar