Puding volite na 1000 nacina? Na popis dodajte i ovaj recept jer ce vas
oduševiti. Jednostavan za pripremiti, odlicnog izgleda, savršen je za svaku
priliku pa tako i blagdanski stol. Uživajte!
Sastojci:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 120 g šecera
- 1 Limun šecer Dolcela
- 100 ml ulja
- 150 g Pšenicnog oštrog brašna tip 400
- Podravka
- 1/2 vrecice Praška za pecivo Dolcela
- 20 g kakaa
- 2 žlice vode
Za kremu:
- 1 Puding vanilin Dolcela
- 80 g šecera
- 500 ml mlijeka
- 20 g kokosova brašna
Za posipavanje:
- kokosovo brašno
Priprema:
1. Jaja i šecer pjenasto izmiješajte. Dodajte limun šecer i ulje. Na kraju lagano umiješajte
brašno pomiješano s praškom za pecivo.
2. Pola smjese izlijte u tepsiju (32x20 cm) koju ste prethodno namazali maslacem i posuli
brašnom. Pecite u pecnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta.
3. Prašak za puding pomiješajte sa šecerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo
brašno zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni puding i kuhajte nekoliko minuta.
Još toplu smjesu prelijte preko pecenog biskvita.
4. U drugi dio biskvitne smjese dodajte kakao i vodu. Prelijte preko pudinga i poravnajte.
Kolac pecite u pecnici zagrijanoj na 180°C 15 minuta.
Posluživanje:
Ohladeni kolac pospite kokosovim brašnom, narežite na kocke i poslužite.
Savjet:
Puding od vanilije možete zamijeniti i pudingom od cokolade.
0 komentari:
Objavi komentar