subota, 1. studenoga 2014.

Kety cake

Kety cake



Sastojci

CAKE POPSY: 
1 jaje
30 g šecera
35 g brašna
2 žlice ulja
1 žlicica pecilnog praška +malo boje za kolace

BISKVIT: 
3 bjelanjka
140 g šecera
1/2 vanil šecera
150 g brašna
1 žlicica pecilnog praška
60 ml vode
60 ml ulja

KREMA: 
1 puding vanilija
3 žutanjka
50 g bijele cokolade
4 žlice šecera
350 ml mlijeka
50 ml slatkog vrhnja



Priprema

1. Prvo ispecemo cake popse,umutim jaja sa šecerom i uljem i kad se lagano zapjene
stavim brašno pomiješano sa pecilnim praškom i malo prehrambene boje u prahu(jaci
intenzitet mi je boje).Tijesto stavim u kalup za cake popse i pecem ih par minuta na
180
2. Bisvit je po receptu Radilice za najnežniju napast.U posudu staviti pola kolicine šecera,
dodati rum šecer, zatim ulje i vodu, pa kratko izmiksati mikserom. Dodati brašno
pomiješano sa praškom za pecivo i izmiksati još jednom dok se sve lijepo ne sjedini. U
drugoj posudi, pjenasto umutiti bjelanca sa prstohvatom soli, uz postepeno dodavanje
preostale kolicine šecera. Zatim, pjenu od bjelanaca, dodavati, malo po malo, prvoj
smjesi i svaki put rucno i vrlo polako promiješati.Smjesu izliti u kalup fi 19 i peci na 180
stupnjeva u prethodno zagrijanoj pecnici.Probati biskvit sa cackalicom da li je dovoljno
pecen.
3. Kremu skuhamo klasicno kako se kuha puding.U još vruci puding umiješamo bijelu
cokoladu i pokrijemo prozirnom folijom i stavimo da se hladi.U ohladenu kremu
umiješamo izradeno slatko vrhnje(u mom slucaju) ili slatko vrhnje zamijenite 1-2 žlice
maslaca dok ne dobijete kremastu strukturu.Ja osobno više volim kad stavim umuceno
slatko vrhnje i kod vecine krema izbacim dio sa maslacem i ubacujem ovu kombinaciju.
4. Ohladeni biskvit prerežemo popola.Na pladanj stavimo prvu koru biskvita i pola kreme.
5. Zatim na kremu poslažemo pecene popsi cake .
6. A onda na njih ostatak kreme i završni biskvit.Ostavimo u hladnjaku da se dobro stisne i
poveže.Tortu ukrasimo po želji.

0 komentari:

Objavi komentar