nedjelja, 2. studenoga 2014.

Gurmanska musaka


Musaka od krompita ...ali za one gurmane...


Sastojci(4 osobe):

1/2 kg krompira
1/2 kg mesano mleveno meso
200g kackavalj
50g slanina
2 jaja
100ml mleka
malo pavlaka za kuvanje
malo kajmak
biber
so
persun
crni luk
beli luk

Priprema:

1. Proprziti manju glavicu crnog luka, dok ne postane staklast, dodati 500g mesanog
mlevenog i sve zajedno malo proprziti i dodati so, biber i ostale zacine po vasoj zelji...
Oljustiti krompir i rendati na tanke listice, redjati u posudu gde cete peci a preko toga
narendati tanke listice kackavalja.
2. Preko toga staviti gore pripremljeno meso i malo preliti sa pavlakom za kuvanje i opet
narendati tanke kolutice krompira.
3. U posudi gde je bilo meso umutite 2 jaja, dodajte malo soli i mleko pa prelijte celu
musaku i staviti na par mesta kajmak...
4. Staviti da se pece nekih pola sata na 200C i onda odozgo dodati slaninu u tankim
reznjevima... I ostaviti do kraja da se ispece dok svo mleko ne ispari i dok krompir ne
bude pecen...oko sat vremena ukupno +/- neki minut...zavisi koliko ste je tanku tj
debelu napravili...ja volim tanju tako da uvek stavim u veci oval...

0 komentari:

Objavi komentar