Torta od kestena
Fini biskvit, lagana krema... Ukratko, uživancija!
Sastojci
6 jaja
6 žlica šecera
1 vanilin šecer
malo soli
malo praška za pecivo
4 žlice glatkog brašna
2 žlice kakaa (2 žlice brašna se zamijene kakaom)
500 g kestena
500 ml vrhnja za šlag (pola biljnog, pola životinjskog)
1 šlag fiks ili kremfiks
1 vanilin šecer
1-2 žlice ruma
1-2 žlice šecera u prahu
cokolada
maslac
Priprema
1. Odvojiti žumanjke i bjelanjke; bjelanjke smiksati u cvrsti snijeg, dodati 2 žlice šecera i
još malo smiksati.
2. Žumanjke i 4 žlice šecera smiksati, dodati sol, prosijano brašno i kakao, te prašak za
pecivo i vanilin šecer. Na kraju lagano umiješati snijeg.
3. Staviti u kalup za pecenje (ja sam koristila kalup 26 cm) obložen papirom i peci cca 20
minuta, može i duže, ovisno o pecnici, na 200 stupnjeva.
4. Kesten smiksati sa rumom i 1-2 žlice šecera u prahu (ne treba više jer je kupovni kesten
vec zasladen).
5. Smiksati šlag i pred kraj dodati u njega jedan kremfiks, dodati kesten i sve dobro
izmiješati.
6. Biskvit prerezati po pola, premazati kremom.
7. Staviti cokoladnu glazuru ili premazati šlagom i posipati ribanom cokoladom, ovisno
kako tko voli.
0 komentari:
Objavi komentar