nedjelja, 2. studenoga 2014.

Punjeni burgeri i domaći BBQ sauce


Recept Gordona Ramsaya, iz njegove emisije Ultimate cookery course. 


Sastojci(2 osobe):

300g mljevene svinjske ruže
50g pancete, sitno narezane
pola srednjeg ljubicastog luka (ili jedna veca
ljutika)
pola žlicice dimljene paprike
žlicica mljevene slatke paprike
sol,papar
20-ak g edamera (ili drugog topljivog sira)
maslinovo ulje

BBQ: 

1 srednji ljubicasti luk
3 režnja cešnjaka
žlica šecera
žlicica dimljene paprike
žlicica mljevene slatke paprike
3-4 žlice alkoholnog octa
6-7 žlica kecapa
2 žlice worcester umaka
sol
papar
maslinovo ulje

Priprema:

1. Prvo napravite punjenje za burgere: Na maslinovom ulju, na umjereno jako vatri,
popržite pancetu 1-2 minute.

2. Nakon toga, dodajte sitno nasjeckani ljubicasti luk. Ubrzo nakon toga, dodajte mljevenu
i dimljenu papriku. Pustite još minutu da se spoji i onda prebacite na kuhinjski rucnik
da upije masnocu.

3. Posolite i popaprite mljeveno meso, dodajte punjenje koje ste napravili i oblikujte
burgere. Meni su ispala 4 srednja burgera. Pržite ih na maslinovom ulju, 2-3 minute sa
svake strane, podlijevajuci svako toliko masnocom iz tave. Minutu prije kraja, stavite na
gornju stranu burgera 2 tanja listica sira i pustite da se otopi.

4. BBQ sauce: Na umjereno jaku vatru, na maslinovo ulje stavite luk i bijeli luk. Posolite i
popaprite. Nakon minutu, dvije, dodajte šecer i pustite da se lagano karamelizira.
Dodajte dimljenu i slatku papriku.

5. Nakon što se smjesa dobro poveže, dodajte ocat. Kada on ispari, dodajte worcester
sauce i kecap te pirjate do željene gustoce umaka.

Posluživanje:

Na dno peciva stavite nasjeckanu salatu, burger te prelijte BBQ umakom.

0 komentari:

Objavi komentar