Recept Gordona Ramsaya, iz njegove emisije Ultimate cookery course.
Sastojci(2 osobe):
300g mljevene svinjske ruže
50g pancete, sitno narezane
pola srednjeg ljubicastog luka (ili jedna veca
ljutika)
pola žlicice dimljene paprike
žlicica mljevene slatke paprike
sol,papar
20-ak g edamera (ili drugog topljivog sira)
maslinovo ulje
BBQ:
1 srednji ljubicasti luk
3 režnja cešnjaka
žlica šecera
žlicica dimljene paprike
žlicica mljevene slatke paprike
3-4 žlice alkoholnog octa
6-7 žlica kecapa
2 žlice worcester umaka
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema:
1. Prvo napravite punjenje za burgere: Na maslinovom ulju, na umjereno jako vatri,
popržite pancetu 1-2 minute.
2. Nakon toga, dodajte sitno nasjeckani ljubicasti luk. Ubrzo nakon toga, dodajte mljevenu
i dimljenu papriku. Pustite još minutu da se spoji i onda prebacite na kuhinjski rucnik
da upije masnocu.
3. Posolite i popaprite mljeveno meso, dodajte punjenje koje ste napravili i oblikujte
burgere. Meni su ispala 4 srednja burgera. Pržite ih na maslinovom ulju, 2-3 minute sa
svake strane, podlijevajuci svako toliko masnocom iz tave. Minutu prije kraja, stavite na
gornju stranu burgera 2 tanja listica sira i pustite da se otopi.
4. BBQ sauce: Na umjereno jaku vatru, na maslinovo ulje stavite luk i bijeli luk. Posolite i
popaprite. Nakon minutu, dvije, dodajte šecer i pustite da se lagano karamelizira.
Dodajte dimljenu i slatku papriku.
5. Nakon što se smjesa dobro poveže, dodajte ocat. Kada on ispari, dodajte worcester
sauce i kecap te pirjate do željene gustoce umaka.
Posluživanje:
Na dno peciva stavite nasjeckanu salatu, burger te prelijte BBQ umakom.
0 komentari:
Objavi komentar