subota, 1. studenoga 2014.

Teleca juha od poriluka i krumpira


Kvalitetni sastojci uvijek jamce izvrsnu juhu. Kuhanu teletinu poslužite uz
krem juhu od teleceg temeljca, poriluka i krumpira. Na kraju joj dodajte
kockice popecenog kruha i svježe nasjeckanog peršina. Želimo vam dobar tek!



Sastojci(4 osobe):

400 g teletine za juhu
2 žlicice Vegete
2 žlice maslaca
300 g poriluka
350 g krumpira
Lovor sušeni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
100 ml bijelog vina
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

1. Teletinu prelijte s litrom hladne vode, dodajte Vegetu i kuhajte na laganoj vatri dok
meso ne omekša.
2. Tijekom kuhanja, po potrebi, juhi dodajte još vode. Kada je meso kuhano, izvadite ga iz
juhe i odložite u prikladnu posudu.
3. Na maslacu popecite poriluk narezan na kolutice.
4. Poriluku dodajte oguljeni krumpir narezan na kocke i podlijte s malo juhe u kojoj se
kuhala teletina.
5. Telecoj juhi dodajte list lovora i krumpir s porilukom pa kuhajte oko 15 minuta dok
povrce ne omekša.
6. Omekšalo povrce usitnite štapnim mikserom, dodajte preostalu juhu od teletine,
vrhnje, vino, dobro promiješajte i juhu zakipite.
7. Po potrebi juhi dodajte još malo vode, sol i papar. Zakipite je i pospite nasjeckanim
peršinom.

Posluživanje:

Uz juhu poslužite popecene kockice kruha, a kuhano meso narežite i poslužite.

Savjet:

List lovora izvadite prije nego usitnite povrce.

0 komentari:

Objavi komentar