subota, 1. studenoga 2014.

Pecena piletina u 5 zacina (five-spice)





Sastojci:

1 kašika suncokretovog ulja
3 cena belog luka
2 kašike rendanog dumbira
1 kašika višnjevace
2 kašike tamnog soja sosa
2 kašicice mlevenog zacina five-spice
2 kašike meda
1 kg pileceg mesa(bataci i karabataci)

Priprema:

1. Za marinadu sipajte ulje, seckani beli luk, dumbir, višnjevacu, soja sos, zacin i med u
dublju ciniju i dobro promešajte. Dodajte meso, promešajte da marinada obuhvati
kompletno meso, pokrijte strec folijom i ostavite u frižideru najmanje 15-20 minuta pre
pecenja. Najbolje bi bilo da meso bude u marinadi preko noci.
2. Ukljucite rernu da se greje na 180 stepeni.
3. Na dno pleha, u kojem cete peci meso, staviti papir za pecenje i složite meso u
jednom redu.
4. Pecite meso 30 minuta ili sve dok kožica ne potamni.
5. Za proveru da li je meso peceno, uzmite štapic za ražnjic i ubodite u najdeblji deo
mesa pored koske
6. Sok koji izade bi trebalo da bude bezbojan.

0 komentari:

Objavi komentar