nedjelja, 2. studenoga 2014.

Punjene paprike sa pireom



Sastojci:

6-8 ocišcenih paprika
1 luk
3 režnja cešnjaka
500g miješanog mljevenog mesa
1 konzerva pelata
peršin
sol, papar,crvena slatka paprika
100g riže
krumpir za pire

Priprema:

1. Luk narezati na sitne kockice i staviti pirjati na maslinovo ulje. Nakon 5min staviti
pelate.
2. Mljeveno meso, rižu, cešnjak, jaje i zacine pomiješati i napuniti naprike. Ja rižu ne
kuham unaprijed.
3. Napunjene paprike poslagati u umak, te nakon dvije-tri minute podlijati vrelom vodom
sve dok paprike nisu potopljene. Dodati još sol i papar i malo peršina, po želji. Kuhati
60min.
4. Krumpire oguliti, narezati na ploškice i staviti kuhati (cca 20min). Kad su mekani dodati
sol, vrhnje, mlijeko i napraviti pire. Pire poslužiti uz punjene paprike!

Posluživanje:

Dobar tek!!

0 komentari:

Objavi komentar