subota, 1. studenoga 2014.

Krompir Lepeza


Peceni krompir na kreativan nacin.




Sastojci(2 osobe):

- krompir (za nas dvoje za jednu serpu od
2-3L)
4 kasike ulja
zacini po zelji i po truncicu -
vegetu, persun, mirodjiju,
origano, bosiljak
2 kasike paradajz sosa
malo susama ili prezli

Priprema:

1. Krompir oljustiti, dobro oprati i staviti u serpicu da se kuva. Kad prokuva - kuvati jos
10-tak minuta. Ne vise.
Kad krompir bude gotov iseci ga kao lepezu. Fazon iseci krompir prvo da duza strana
krompira bude ravna jer tako ce da stoji u plehu, a onda ga seci tako da to ravno dno
ne dotaknete (ne presecete).
2. Zatim u jednoj maloj cinijici pomesati ulje, zacine, paradajz sos, susam...
3. Rernu zagrejati na 200C. Uzeti pleh, malko ga podmazati sa uljem (ja obicno sipam
trun ulja, pa uzmem ubrus i "obrisem" pleh). Poredjate krompirice na pleh i zatim
uzmete malu kasicicu kojom iz cinije uzimate po malo ovog iznad sto ste pomesali i
polivate svaki krompir koji ste poredjali.
4. Stavite pleh u rernu i pecite oko 45 minuta ...
5. S obzirom da nisam master u kuhinji i slicno, savet kuvarica koje znam je isti - kako
znas da je gotovo? - Uzmes iseces malo, ostavis na par minuta da se ohladi i probas.
Ako je po ukusu gotov (mekan, hrskav ovo ono) - onda je to to. Ako je tvrd, zilav ili
slicno - vracas u rernu jos malo i sve tako.

Posluživanje:

Generalno ovakav krompir moze da se sluzi uz bilo sta, a moze da se jede samostalno.

0 komentari:

Objavi komentar