četvrtak, 6. studenoga 2014.

Palacinke sa sladoledom od vanilije

Palacinke sa sladoledom od vanilije

bourbon i vrucim umakom od višanja
Probala sam ovaj fini desert prvi puta ove godine na otoku Rabu, nisam mislila
da ce me toliko oduševiti okus, drago mi je što sam dobila recept i što ga
mogu sada pokloniti vama, probajte i svakako mi javite dojmove.



Sastojci

Vruci umak od višanja:
1 staklenka kompota od višanja
3 žlice šecera
1 kom pakovanje vanilin šecera
2 žlice ekstrakta od vanilije
1,5 žlica gustina

Za punjenje palacinki:
sladoled vanilija bourbon
domaci pekmez od višanja

Smjesa za palacinke:
4 kom jaja
400 gr brašna
8 dc mlijeka
1 dc ulja
1 dc mineralne vode
1 kom vanilin šecera bourbon


Priprema

1. Smjesu pripremam uvijek po receptu naše clanice Coolinarike Desanke tako sam
napravila i u ovom slucaju, pa kad smjesu budete radili pogledajte njene upute. :)
Jedina izmjena je dodatak vanilin šecera bourbon. :)
2. Palacinke napravite po uputama i prekrijte folijom dok pripremate umak od višanja.
Za umak sve sastojke stavite u posudu i dobro promijšajte miješalicom da se sve fino
poveže. Kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje sve dok umak ne dobije
gustinu, maknite sa vatre i poklopite posudu sa poklopcem.
3. Na kraju premažite svaku palacinku tanko sa pekmezom od višanja, dodajte dvije
kuglice sladoleda od vanilije bourbon, preklopite pažljivo i prelijte palacinku sa vrucim
umakom.
4. Na kraju vam preostaje samo uživanje u finim okusima i mirisima, kombinacija je
savršena. :) Dobar tek vam želim :)



Posluživanje

Poslužujem desert uvijek uz crno vino, savršeno se slaže

0 komentari:

Objavi komentar