četvrtak, 6. studenoga 2014.

Brza bundevara

Brza bundevara


Recept sam dobila od prijateljice iz Zemuna. Svi smo se oduševili, moji kažu
da dugo nisu probali ovako dobar kolac. Pa šta da vam kažem : Probajte i vi,
ovo vredi probati


Sastojci


2 jaja
3 šoljice šecera
kesica vanil šecera
1,5 šoljice ulja
5 šoljica brašna
prašak za pecivo
malo cimeta
1,5 šoljice mleka
500 g rendane bundeve



Priprema

1. Žicom za mucenje ili mikserom ( najmanja brzina ) umutite jaja sa šecerom, pa
postepeno dodavajte vanilin šecer, ulje, mleko, cimet, brašno pomešano s praškom za
pecivo, i rendanu bundevu.
2. Smesu sipajte u pleh podmazan s malo ulja, i posut brašnom.
3. Pecite dok ne porumeni. Ja sam pekla oko pola sata.
4. Servirajte toplo posuto vanilin šecerom.



Posluživanje

Ja sam je jela uz kavu, uz mlijeko a možete da je poslužite sa dve kugle sladoleda i
dobicete ukusan osvežavajuci desert. Naravno, odlicna je i hladna.

0 komentari:

Objavi komentar