Brza bundevara
Recept sam dobila od prijateljice iz Zemuna. Svi smo se oduševili, moji kažu
da dugo nisu probali ovako dobar kolac. Pa šta da vam kažem : Probajte i vi,
ovo vredi probati
Sastojci
2 jaja
3 šoljice šecera
kesica vanil šecera
1,5 šoljice ulja
5 šoljica brašna
prašak za pecivo
malo cimeta
1,5 šoljice mleka
500 g rendane bundeve
Priprema
1. Žicom za mucenje ili mikserom ( najmanja brzina ) umutite jaja sa šecerom, pa
postepeno dodavajte vanilin šecer, ulje, mleko, cimet, brašno pomešano s praškom za
pecivo, i rendanu bundevu.
2. Smesu sipajte u pleh podmazan s malo ulja, i posut brašnom.
3. Pecite dok ne porumeni. Ja sam pekla oko pola sata.
4. Servirajte toplo posuto vanilin šecerom.
Posluživanje
Ja sam je jela uz kavu, uz mlijeko a možete da je poslužite sa dve kugle sladoleda i
dobicete ukusan osvežavajuci desert. Naravno, odlicna je i hladna.
0 komentari:
Objavi komentar