nedjelja, 15. veljače 2015.

Mimoza kolac (torta) za 20 min !!!


Vrlo ukusan kolac...

Srednje zahtjevno


KOLAČ LUDNICA !!!!

PROMJENE NA VAŠEM TIJELU !!!!

ZDRAVLJE ZA VAS !!!!

Sastojci


Bijeli biskvit
5 bjelanjaka
5 žlica šecera
1 žlica ulja
10 dag kokosa
2 velike žlice brašna
1 prašak za pecivo
Tamni biskvit
5 bjelanjaka
5 žlica šecera
1 žlica ulja
10 dag mljevenih oraha
2 velike žlice brašna
1 prašak za pecivo
Krema
10 žumanjaka
2 pudinga od vanilije
1 žlica gustina
7 dl mlijeka
25 dag šecera
25 dag margarina
1 žlica vanilije
I još
6 cokoladnih bananica


10 dag cokolade za kuhanje
7 dag keksa s cokoladnom glazurom
slatko vrhnje za ukras


Priprema


1. Za bijeli biskvit izmiksati bjelanjke sa šecerom pa dodati ulje, a na kraju kokos, brašno i
prašak za pecivo. Smjesu izlit u lim obložen papirom za pecenje. Velicina moga lima je
22x37 cm. Biskvit sam pekla 10 min u pecnici s ventilatorom na 150 C. Vruc biskvit
izvaditi iz lima i skinuti papir za pecenje. Ohladiti.
2. Za tamni biskvit ponoviti postupak kao i za bijeli biskvit samo umjesto kokosa dodati
mljevene orahe.


3. Za kremu staviti 4 dl mlijeka u posudu da prokuha. Žumanjke izmiksati sa šecerom pa
dodati puding, gustin i preostala 3 dl mlijeka. Dobro umutiti. Mora biti bez grudvica. Tu
smjesu uliti u prokuhalo mlijeko i skuhati gustu kremu. Ohladiti. U hladnu kremu dodati
omekšali margarin i vaniliju. Dobro izraditi pa kremu podijeliti na 3 dijela. U prvi dio
dodati isjeckane bananice, u drugi dio istopljenu cokoladu, a u treci isjeckani keks.
Slagati: tamni biskvit, krema s bananicama, krema s cokoladom, bijeli biskvit, krema s
keksom. Kolac premazati umucenim slatkim vrhnjem. Ovaj kolac je dovoljno visok da
može proci i kao torta.


www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar