nedjelja, 19. listopada 2014.

Zagrebacki odrezak

Zagrebacki odrezak




Dobre stare šnicle punjene šunkom i sirom . Ja ih radim bez pribadanja
cackalica koje su uvijek gnjavaža i samo smetaju pri samom jelu..ovakvim
nacinom pohanja, fil uopce ne curi..probajte i uvjerite se!








Sastojci:

6 velikih šnicli ( svinjske,pilece,telece...)
prezle
brašno
2 jaja
sol
mast ili ulje za pohanje
6 šnita šunke
6 šnita sira trapista ( gauda,edamer....)




Priprema:

1. Šnicle posolite i izlupajte ih što tanje. Zatim na svaku šniclu stavite komad šunke i gore
list sira.
2. Svaku šniclu motajte kao sarmicu i izmedu dlanova je dobro stisnite kako pri pecenju ne
bi nadjev iscurio. Zstim stavljajte u brašno, jaja i prezle. Opet ih dobro stisnite izmedu
dlanova, onako kao da ih spljoštite, da se zaljepe.
3. Tako pripremljeno meso pecite u vrelom ulju ili masti na umjerenoj temperaturi. Kad
poprimi finu boju sa obje strane, meso je gotovo




Posluživanje:

Poslužiti uz razne umake, pomfrit, salatu, rižu...... Ovakvim nacinom motanja šnicli vam
ne trebaju cackalice koje inace uvijek smetaju pri jelu. Vjerujte mi, nece vam curiti
nadjev, samo slijedite upute i rezultat je zajamcen!! Dobar tek! :) ps. ja sam koristila
svinjetinu, vi možete po želji i neko drugo meso.

0 komentari:

Objavi komentar