Kad biste nešto brzo i jednostavno, zasitno i zdravo... tu je bundeva! Jelo se
može pripremiti i s dvije lijeve ruke.
Sastojci(1 osoba):
- 1/2 Butternut bundeve
- žlica maslinova ulja
- žlica kokosova ulja
- režanj cešnjaka
- 1 dcl tople vode
- sol (po ukusu)
Priprema:
1. U lonac stavite žlicu maslinova i žlicu kokosova ulja.
2. Dok se ulje grije, ogulite polovicu bundeve i izvadite koštice. Režite na srednje velike
komade (3-4 cm)
3. Bacite sve na ulje i lagano promiješajte svakih minutu-dvije. Cim malo omekšaju
dodajte 1 dcl tople vode, poklopite i pustite da se dinsta u svom soku i na pari.
4. Nakon 5 minuta otklopite kako bi voda isparila.
Posluživanje:
Izvadite na tanjur i zacinite svježim cešnjakom, koji ce taman dok se bundeva ohladi
pustiti svoju caroliju :) Dobar tek!
0 komentari:
Objavi komentar