subota, 25. listopada 2014.

Superbrza i superukusna bundeva


Kad biste nešto brzo i jednostavno, zasitno i zdravo... tu je bundeva! Jelo se
može pripremiti i s dvije lijeve ruke.


Sastojci(1 osoba):

- 1/2 Butternut bundeve
- žlica maslinova ulja
- žlica kokosova ulja
- režanj cešnjaka
- 1 dcl tople vode
- sol (po ukusu)

Priprema:

1. U lonac stavite žlicu maslinova i žlicu kokosova ulja.

2. Dok se ulje grije, ogulite polovicu bundeve i izvadite koštice. Režite na srednje velike
komade (3-4 cm)

3. Bacite sve na ulje i lagano promiješajte svakih minutu-dvije. Cim malo omekšaju
dodajte 1 dcl tople vode, poklopite i pustite da se dinsta u svom soku i na pari.

4. Nakon 5 minuta otklopite kako bi voda isparila.

Posluživanje:

Izvadite na tanjur i zacinite svježim cešnjakom, koji ce taman dok se bundeva ohladi
pustiti svoju caroliju :) Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar