nedjelja, 26. listopada 2014.

Španska piletina

Kombinacija belog mesa, sampinjona, besamel sosa i rendanog tvrdog sira pa
kad se sve to zapece dobija se spanska piletina.


Sastojci:

- koliko parceta planirate belo meso
- svezi sampinjoni (oko 100 gr. po parcetu)
- crni luk
- besamel sos
- malo ulja
- 2 kasike brasna
- 200 ml. mleka
- zacini vegeta,biber,origano
- rendani tvrdi sir

Priprema:

1. - Svako parce pileceg filea podeliti na pola uzduz, zaciniti vegetom, zatim ih proprziti
da dobiju boju i redjati u ciniji u kojoj ce se peci kasnije.

2. - Iseckati luk na polukolutove, isto tako iseci i sampinjone, zatim izdinstati prvo luk
kada dobije staklasti izgled dodati sampinjone i sve skupa dinstati dok ne omeksaju
sampinjoni.

Besamel sos:

1. - Na malo ulja proprziti 2 kasike brasna zatim dodati mleko i mesati dok ne prokljuca i
dobije se jednaka masa, zatim skloniti sa vatre i dodati vegetu i biber.

2. - Na belo meso staviti prvo sampinjone zatim besamel sos i na kraju rendani sir i posuti
origanom.

Peći na 250 stepeni oko 20 min.

Posluživanje:

Sluziti uz przene krompirice.

0 komentari:

Objavi komentar