nedjelja, 26. listopada 2014.

Slanci


Za sve ljubitelje raznoraznih peciva!


Sastojci:

- pola kg mekog brašna
- kocka kvasca ili paketic suhog
- kvasca
- 4 žlice ulja
- 3 dcl toplog mlijeka
- malo soli
- malo šecera

NADJEV:

- 10 dag maslaca ili margarina
- 2 žumanjka
- 1 žlicica soli

Priprema:

1. od navedenih sastojaka umijesi tijesto i ostavi 30 minuta na toplom da se digne.

2. mikserom izradi maslac ili margarin dodaj žumanjke i sol i još kratko miksaj

3. kada se tijesto diglo stavi ga na pobrašnjenu podlogu i razvaljaj u pravokutnik da tijesto
bude najviše 5 mm debelo.

4. preko razvaljanog tijesta razmaži nadjev i umotaj s jedne i druge duže strane kao
štrudle(dobit ceš dvije štruce)izreži na manje komade(oko 7cm) slazi u pleh obložen
papirom i peci na 170 stupnjeva.


0 komentari:

Objavi komentar