petak, 24. listopada 2014.

Riža s piletinom


Kuhana riža uvijek se jede s dodacima (povrcem, mesom...), a obogacena
zacinima i vegetom, ukusno je i lagano jelo.


Sastojci(4 osobe):

- 600 g pileceg mesa
- 200 g riže
- 50 g luka
- 50 ml ulja
- 20 g maslaca
- 30 g celerova korijena
- muškatni orašcic
- klincic u prahu
- 600-700 ml vruce vode
- 50-100 ml vina
- 1 vezica peršina
- 1 žlica Vegete

Priprema:

1. Piletinu narežite na manje komade i operite. Luk sitno nasjeckajte, a celerov korijen
narežite na kockice.

2. U dublju tavu stavite ulje i maslac, zagrijte pa na to stavite luk i celer. Kratko
propirjajte, dodajte piletinu i nastavite pirjati podlijevajuci vodom. Tijekom pirjanja
dodajte malo klincica i muškatnog orašcica u prahu i na kraju Vegetu.

3. Pirjajte oko 15 do 20 minuta dok tekucina ne ispari. Nakon toga dodajte opranu rižu,
sve dobro izmiješajte i zalijte vrucom vodom. Pirjajte u poklopljenoj posudi dok riža ne
omekša.

4. Na kraju dolijte vino i obilno pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje:

Ovo jelo poslužite toplo s odgovarajucom svježom salatom ili ga samo pospite parmezanom.

Savjet:

Za ovo jelo možete rižu skuhati odvojeno pa je po potrebi pomiješati s ostalim sastojcima.

0 komentari:

Objavi komentar