Predrasude na stranu i nabacite otvoreni pristup svjetskim kulturama i
specijalitetima. Danas pecemo kruh od banana, za koji vam uz uobicajene
sastojke trebaju 4 banane i nešto više šecera. Jelo je dio južnoafrickog
folklora.
Sastojci:
- 4 banane (600 g oguljene banane)
- 70 g maslaca
- 80 g šecera
- 1 jaje
- 1 vrecica vanilin šecera dolcela
- 1/2 vrecice praška za pecivo dolcela
- prstohvat soli
- 220 g pšenicnog oštrog brašna tip 400
- podravka
Priprema:
1. Banane zgnjecite i pomiješajte s omekšanim maslacem.
2. Dodajte šecer, razmuceno jaje i vanilin šecer.
3. Prašak za pecivo i sol umiješajte u smjesu.
4. Na kraju dodajte brašno i sve zajedno dobro izmiješajte.
5. Smjesu izlijte u namašceni duguljasti kalup (10×30 cm) i pecite u pecnici zagrijanoj na
170°C oko sat vremena.
6. Stavite na rešetku da se ohladi.
Posluživanje:
Poslužite narezano na kriške.
Savjet:
Prašak za pecivo i sol možete prvo umiješati u brašno i onda dodati pripremljenoj smjesi.
0 komentari:
Objavi komentar