Sastojci(4 osobe):
- 500-600 g pileceg filea (ili bataka, zabataka, krila)
- 2 glavice luka
- 250 ml pileceg temeljca (ili 250 ml vode i Vegeta)
- 200 ml bijelog vina
- 400-500 g nasjeckane rajcice (ili pelata, pasirane rajcice)
- 1-2 cešnja cešnjaka
- 200-300 g šampinjona
- maslinovo ulje
- sol, biber
- nasjeckani peršinov list
- ili majcina dušica (timijan) svježa ili sušena
Priprema:
1. Piletinu natrljajte sa soli i biberom pa prepržite na maslinovom ulju sa svih strana dok
ne porumeni.
2. Zatim u lonac dodajte sitno nasjeckani luk pa prodinstajte zajedno sa mesom dok luk ne
postaklasti. Ulijte temeljac, dodajte protisnuti cešnjak, sjeckanu rajcicu pa poklopite u
kuhajte na srednje jakoj vatri 20-ak minuta. Ako koristite suhe zacine sada ih dodajte.
3. Dodajte glijve narezane na deblje ploške, ulijte vino pa kuhajte još oko 20 minuta na
jacoj vatri da ispari dio tekucine i umak se zgusne. Dodatno posolite i pobiberite.
Pospite jelo sjeckanim peršinovim lišcem.
Posluživanje:
Poslužite uz pecena jaja na oko, pire, kuhani krumpir ili žgance. Recept je s interneta,
malo izmijenjen.
0 komentari:
Objavi komentar