četvrtak, 23. listopada 2014.

Pileće graškasti djuvedj



Sastojci(3 osobe): 

- polovina pileta
- 1 veca lavica luka
- 3 cešnja cešnjaka
- 1 žuta rog paprika
- 1 crvena rog paprika
- 3 mrkve
- 40 dag graška
- 2 vece rajcice
- 5 žlica riže
- 1 mala žlica crvene mljevene ljute i slatke paprike (miješano)
- 2 žlice sjeckanog peršina
- po potrebi vode
- vegeta, sol, papar

Priprema:

1. Pripremiti sve sastojke: piletinu narezati na manje komade, luk na rezance, krumpir i
rajcice na kriške a papriku i mrkvu na kockice.

2. Meso staviti na zagrijano ulje, posoliti ga i zaciniti mljevenim paprom te kratko popržiti.

3. Na poprženo meso staviti luk, papriku i mrkvu ....

4. .... promiješati i zaciniti mljevenom crvenom ljutom i slatkom paprikom. Ja sam i ovdje
koristila dimljenu ljutu i slatku mljevenu crvenu papriku, koja ovakvim jelima daje
cudesan okus.

5. Nakon kratkog pirjanja dodati rajcice i grašak.

6. Promiješati, dodati rižu i žlicu Vegete, ponovno promiješati te pirjati vrlo kratko.

7. Staviti žlicu sjeckanog peršina, promiješati.....

8. ....i sve premjestiti u posudu za pecenje.

9. Zaliti vodom, tako da prekrije sastojke, poklopiti te staviti u zagrijanu pecnicu na
200°C. Peci 15 minuta a zatim smanjiti na 175°C i nastaviti peci još oko 60 minuta. Na
pola vremena pecenja pogledati i po potrebi dodati još malo vode.

10.Izvaditi iz pecnice .....

11.......i odmah poslužiti kao samostalno jelo.

0 komentari:

Objavi komentar