četvrtak, 23. listopada 2014.

Birjan s piletinom


Moram priznati da sam za ovo jelo cula ali ga nikad nisam probala.
Zainteresovalo me je kako ce to izgledati i da li ce nam se svideti, te sam ga
morala napraviti. Malo je više posla jer se piletina i pirinac prvo kuvaju, a
zatim sve prži i na kraju zapece u rerni. Jelo je kombinacija pilava i krompira
i nama se svidelo. Najvažnije je da meso bude dobro raskuvano i da se sve
dobro zapece u rerni.


Sastojci(3 osobe):

- 200 g pileceg filea
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 3 krompira
- 50 g pirinca
- po potrebi ulja i vode
- 1/2 kašicice slatke zacinske paprike
- po ukusu biber, so, suvi biljni zacin i
- lovorov list

Priprema:

1. Piletinu obarite i sitno iseckajte. Propržite luk i šargarepu na ulju, a zatim dodajte
piletinu i slatku zacinsku papriku. Ubacite krompir isecen na kolutove, pa sve zacinite i
nalijte vodom da ogrezne.

2. Dinstajte dok krompir ne omekša. Na kraju dodajte obareni pirinac, blago promešajte i
zapecite u rerni.

Savet:

Birjan može da se jede i hladan i topao. Lepo ide uz pavlaku ili ljutu papriku.

0 komentari:

Objavi komentar