petak, 24. listopada 2014.

Nougat princeze

Nougat princeze

Radila sam Melittine cokoladne princeze koje su planule bez da sam se
pošteno nauživala u njima. Probudim se sutradan i nadem prazan tanjur sa
oblackom šecera u prahu. Pa reko... stvaaaarno :D Istog trena sam smutila
druge princeze, ovaj puta klasicno tijesto punjeno mojom nougat kremom.
Puca me nougat faza pošteno :D Baza za tijesto je iz Gosp.Lista sa mojim
sitnim preinakama. Nema niceg jednostavnijeg & bržeg za napraviti od
princeza. I mogu se njupati odmah




Sastojci

tijesto (1 šalica = 200ml)
1 šalica vode
1 šalica suncokretovog ulja
1/2 žlicice soli
2 žlice šecera
1 žlicica arome vanilije
2 šalice oštrog brašna
50 g škrobnog brašna
prstohvat sode bikarbone
5 kom jaja

nougat krema
1 l mlijeka
2 kom  Puding nougat premium
4 žlice oštrog brašna
175 g šecera
100 g Linolade Nougat
1 kom  Šlag kreme cokolada + 100 ml baileys krem likera


Priprema

1. Prvo kuhamo kremu : U malo mlijeka razmutiti šecer, pudinge i brašno, uzavriti ostatak
mlijeka i zakuhati gustu kremu. U vrucu umiješati linoladu, prebaciti je u zdjelu za
hladenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
2. Dok se krema hladi, radimo tijesto : U posudi s debljim dnom zakuhati vodu i ulje sa
šecerom, soli i vanilijom, kad zavrije maknuti s vatre i umiješati oštro i škrobno brašno,
vratiti na vatru i miješati kuhacom 1-2 minute dok se tijesto ne formira u loptu koja se
glatko odvaja od stijenki posude. Prebaciti tijesto u drugu posudu i ohladiti do sobne
temperature (znaci da ostane ugodno toplo na dodir).
3. Dodati prstohvat sode bikarbone i mikserom mutiti jedno po jedno jaje u tijesto, mutiti
još kratko dok ne dobijete glatku i ljepljivu masu. Staviti u dresir vecicu ili pumpicu sa
zvjezdastim nastavkom i formirati princeze na papiru za pecenje. Ugrijati pecnicu
(200*C) i peci 20-25 minuta, ja ih volim malo jace pecene... izvaditi van, odrezati
kapicu nazubljenim nožem i posložiti sve dijelove u lim, vratiti u ugašenu i odškrinutu
pecnicu na nekih 10-ak minuta da se osuše do kraja (lim smjestiti u gornji dio pecnice).
4. Ohladit ce se taman dok vi završite kremu - umutiti šlag kremu sa baileysom i dodati je
u nougat kremu, puniti princeze! Staviti na kratko u hladnjak, posipati šecerom u prahu

0 komentari:

Objavi komentar