Jaffa tart
Sastojci
Prhko tijesto
220 g brašna
110 g hladnog maslaca
50 g šecera u prahu
1 žumanjak
ribana korica jedne narance
prstohvat soli
Choco orange nadjev
600 ml mlijeka
2 pudinga cokolada-naranca
6 žlica šecera
1 žlicica likera od narance (po želji)
50 g tamne cokolade (za kuhanje)
50 g maslaca
Žele od narance
300 ml narancinog soka
2 žlice šecera
2 ravne žlice gustina
Priprema
1. Pomiješajte brašno, šecer u prahu, sol i narancinu koricu. Dodajte na listice rezan
hladan maslac i žumanjak i umijesite prhko tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite 30
minuta u hladnjaku.
2. Pecnicu ugrijte na 170C.
Tijesto razvaljajte i prebacite u namašcen i pobrašnjen kalup, izbockajte vilicom i
pecite 15ak min. Ostavite da se prohladi dok pripremite nadjev. Napomena: Za
pecenje možete koristiti okrugli kalup za pite promjera 26-28 cm ili pravokutni kalup
12x25 cm - u tom slucaju ce vam ostati nešto tijesta, koje možete zamrznuti i koristiti
kad vam zatreba ili ga odmah iskoristite i napravite, uz ovaj pravokutni, još 6 okruglih
mini tartica.
3. Puding i šecer razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhajte. U zavrelom
mlijeku skuhajte puding, maknite s vatre i u vruce umiješajte žlicicu likera od narance,
cokoladu za kuhanje, a potom i maslac (najbolje mikserom da se sve fino sjedini). Tako
pripremljen coko nadjev izlite preko tarta. Ostavite da se malo prohladi na sobnoj
temperaturi, a potom prebacite u hladnjak.
4. Šecer i gustin pomiješajte s par žlica narancinog soka, ostatak zakuhajte, pa ulijte
razmucenu smjesu narance, gustina i šecera. Kratko prokuhajte dok se ne pocne
zgušnjavati. Prelijte preko ohladenog tarta i vratite u hladnjak da se žele stisne.
Posluživanje
Prije posluživanja ukrasite pokojim jaffa keksom ili kandiranom narancom/koricom
narance.
0 komentari:
Objavi komentar