ponedjeljak, 27. listopada 2014.

Ječam sa kikirikijem


Slanoooo...par zacina, malo povrca, kikiriki i klopa je tu..


Sastojci(2 osobe):

- šolja jecma
- 2 šargarepe
- 1 veliki luk
- kašika ajvara (ja sam ovde našla
- makedonski-diiiiivan)
- cen belog luka
- morska so, biber
- kikiriki (prženi)

Zacini (ja sam imala gotovu mešavinu):

- kari
- djumbir
- kardamom
- anis
- komorac

Priprema:

1. Jecam prethodno oprati, ostaviti u vodi (makar sat-dva) i stavit da se kuva, oko 20
minuta.

2. Za to vreme, iseckati luk na polumesece, šargarepu na kolutove, papriku na trakice i
pržiti na malo ulja.

3. Kad malo omekne, dodati so, biber, ostale zacine, beli luk, kašiku ajvara i krckati još 5
minuta.

4. Dodati skuvani jecam, promešati i ostaviti još koji minut na ringli da se poveže sve i ako
je potrebno još zaciniti. Posuti kikirikijem i poslužiti toplo.

Posluživanje:

Najbolje je da dodate kikiriki neposredno pre služenja da ne bi omeknuo (mislim da je u
ovom jelu lepši kad krcka). Uz par dodataka može postati i glavno jelo-dodaci po
sopstvenom nahodjenju.

0 komentari:

Objavi komentar