Sastojci(9 osoba):
- 1 kockica svježeg kvasca (40 g)
- 1 žlicica šecera
- 1 žlica Pšenicnog glatkog brašna tip 550
- 250 ml mlakog mlijeka
- podravka
Za tijesto:
- 700 g pšenicnog glatkog brašna tip 550
- podravka
- 1 žlicica soli
- 1 Prašak za pecivo dolcela
- 50 g maslaca
- 150 ml mlijeka
Za premazivanje:
- 1 jaje
- lanene i sezamove sjemenke
Priprema:
1. Kvasac razmrvite, pomiješajte sa šecerom, žlicom brašna i toplim mlijekom pa pustite
da se diže 5 minuta.
2. Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, omekšali maslac i dignuti kvasac te s toplim
mlijekom zamijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu
da se diže dok se volumen ne udvostruci.
3. Dignuto tijesto premijesite i razdijelite na 9 dijelova te oblikujte okrugle krušcice.
Posložite ih na lim, premažite razmucenim jajetom i pospite sjemenkama.
4. Krušcice pecite u pecnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
Posluživanje:
Poslužite ih same ili uz razlicite namaze, domaci pekmez, med i sl.
Savjet:
Prašak za pecivo stavljam da bi peciva dobila još vecu mekocu. Naravno, može i bez njega.
0 komentari:
Objavi komentar