petak, 24. listopada 2014.

Hamburger peciva



Sastojci(9 osoba):

- 1 kockica svježeg kvasca (40 g)
- 1 žlicica šecera
- 1 žlica Pšenicnog glatkog brašna tip 550
- 250 ml mlakog mlijeka
podravka

Za tijesto:

- 700 g pšenicnog glatkog brašna tip 550
- podravka
- 1 žlicica soli
- 1 Prašak za pecivo dolcela
- 50 g maslaca
- 150 ml mlijeka

Za premazivanje:

- 1 jaje
- lanene i sezamove sjemenke

Priprema:

1. Kvasac razmrvite, pomiješajte sa šecerom, žlicom brašna i toplim mlijekom pa pustite
da se diže 5 minuta.

2. Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, omekšali maslac i dignuti kvasac te s toplim
mlijekom zamijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu
da se diže dok se volumen ne udvostruci.

3. Dignuto tijesto premijesite i razdijelite na 9 dijelova te oblikujte okrugle krušcice.
Posložite ih na lim, premažite razmucenim jajetom i pospite sjemenkama.

4. Krušcice pecite u pecnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.

Posluživanje:

Poslužite ih same ili uz razlicite namaze, domaci pekmez, med i sl.

Savjet:

Prašak za pecivo stavljam da bi peciva dobila još vecu mekocu. Naravno, može i bez njega.

0 komentari:

Objavi komentar