Goricki povrtni lonac
Sastojci:
50 g Jecmene kaše
800 g svinjetine
1 Povrtni temeljac
80 g Svinjske masti
300 g luka
300 g rajcice
200 g mahuna
300 g zelja
100 g mrkve
400 g krumpira
100 g svježe paprike
Crni papar
1 žlica Vegete
1 žlicica slatke paprike
Priprema:
1. Jecmenu kašu namocite dan ranije u mlaku vodu.
2. Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipucu vodu (500 ml).
3. Dodajte temeljac i kuhajte oko 20 minuta.
4. U vecu vatrostalnu posudu na mast dodajte sjeckani luk.
5. Luku dodajte ocijedenu namocenu kašu, na kocke narezanu rajcicu, narezane mahune,
na komade narezani kupus, na kolutice narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir, te
narezanu crvenu papriku.
6. Poparite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora
biti potpuno kuhano) s temeljcem.
7. Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuce vode tek toliko da pokrije povrce i lagano
promiješajte.
8. Sve zajedno stavite u pecnicu zagrijanu na 200 °C oko 50 minuta.
Savjet:
Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.
0 komentari:
Objavi komentar