Pita od muškatne bundeve
Pripremite ovu nesvakidašnju mirisnu pitu od muškatne bundeve, cimeta,
dumbira i muškatnog orašcica i uživajte u finim okusima
Sastojci
Za prhko tijesto:
180 g Glatkog brašna
prstohvat soli
50 g šecera u prahu
1 žumanjak
100 g maslaca
1-2 žlice vode
Za nadjev:
350 g muškatne bundeve narezane na kockice
1 žlicica Cimeta u prahu
1 žlicica dumbira u prahu
1/2 žlicice mljevenog muškatnog orašcica
2 jaja
100 g šecera
1 Vanilin šecer
200 ml slatkog vrhnja
80 g grubo nasjeckanih badema
Cokoladni umak:
200 ml slatkog vrhnja
200 g cokolade
Priprema
1. Brašnu dodajte sol, šecer u prahu, žumanjak i na listice narezani maslac. Dodajuci vode
po potrebi zamijesite glatko tijesto i ostavite u hladnjaku da odstoji 30 minuta.
2. Bundevu narezanu na kockice prelijte s malo vode i kuhajte dok ne omekša. Kuhanu
bundevu ocijedite, a zatim ju štapnim mikserom izmiksajte u pire.
3. Tijesto razvaljajte i stavite u posudu za peci pite (? 24 cm) tako da prekrijete dno i
rub. Tijesto nabodite vilicom i pecite u pecnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.
4. Pomiješajte zacine, cimet, dumbir i muškatni orašcic. Jaja, šecer i vanilin šecer
pjenasto izmiješajte, dodajte slatko vrhnje, zacine i ohladeni pire od bundeve.
5. Kad je tijesto malo peceno, izvadite, pospite bademima i prelijte pažljivo nadjevom.
Vratite u pecnicu zagrijanu na 180 °C i pecite još 30 minuta.
6. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Dodajte cokoladu natrganu na
kockice i miješajte da se otopi i dobije umak.
7. Peceni kolac ohladite na sobnu temperaturu, a zatim u hladnjaku prije posluživanja.
0 komentari:
Objavi komentar