Cheesecake s cokoladom
Fantasticna torta sa sirom i cokoladom uz vaš obožavani liker od kave,
amaretta, ili u nekoj vocnoj varijanti biti ce pravi užitak koji ste zaslužili.
1 Cheesecake (Mješavina za pripremu torte sa sirom)
3 žlice mlijeka
60 g maslaca
1 žlica kakaa
350 ml mlijeka
300 g mascarponea
150 g cokolade
3 žlice vocnog likera (kava, amaretto, frangelicco...)
Priprema:
1. Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
2. Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte, a zatim ravnomjerno
rasporedite u kalup za torte (? 24 cm).
3. Utisnite žlicom da dobijete jednolicnu podlogu i stavite u hladnjak na 20 minuta.
4. Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte elektricnom miješalicom
da dobijete kremu.
5. Dodajte mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednolicnu kremu.
6. Dvije trecine kreme nanesite na ohladenu podlogu u kalupu.
7. U ostatak kreme umiješajte otopljenu cokoladu i liker.
8. Dobivenu cokoladnu kremu stavite u slasticarsku vrecicu, a zatim u kremu u kalupu za
torte utisnite cokoladne loptice.
Posluživanje:
Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa, pospite kakaom, ukrasite
cokoladnim plocicama i poslužite
Savjet:
Ovaj desert možete još brže i jednostavnije pripremiti u cašama.
0 komentari:
Objavi komentar