Sastojci:
- 2 zumanca
- 1 dl toplog mleka
- 300 g brasna
- 50 g otopljenog margarina/putera
- 1 prasak za pecivo
- 1 kasicica secera
- 1 kasicica soli
- topla voda/po potrebi
- 200 g kackavalja/naribanog
Priprema:
1. Pomesati sve sastojke sem vode i pomalo dodavati vodu da se dobije glatko,nelepljivo
testo. Umeseno testo podeliti na dva dela. Na radnu povrsinu posuti malo brasna,staviti
jedan deo testa i rastanjiti oklagijom sto tanje,pa na celu povrsinu posuti sitno ribani
sir,zarolati i iseci. Redjati ruzice u podmazan pleh,ali tako da secene strane budu
gore/dole. Na isti nacin upotrebiti i drugi deo testa.
2. Zagrejati rernu na 200 C,i peci rolnice oko 20 minuta,da dobiju rumenu boju. Pecene
pokriti kuhinjskom salvetom da se blago prohlade i nakon toga degustirati.
0 komentari:
Objavi komentar