ponedjeljak, 16. veljače 2015.

“Punjene paprike” – s mesom !!! Na najbolji nacin !!!


Sastojci


broj osoba 8

    Potrebno je:
     1 kg mlevenog mesa
     3 komada crnog luka
     3 komada paradajza
     2 vezice persuna


     1 supena kasika
     1 1/2 soljica od crne kafe (ravno punjena) rize
     po ukusu soli
     po ukusu mleveni crni biber
     1 kafena kasika mlevene crvene paprike
     100 gr maslaca
     100 ml maslinovo uje
    Paprike za punjenje
     odredjena kolicina Paprike za punjenje. Mogu biti babure, somborke, crvene ili zelene paprike




SPECIJALNO ZA VAS !!!





 OVO JE SAMO ZA NASE AKTIVNE CLANOVE 

NAS PRIORITET JE I VASE ZDRAVLJE !!!



Priprema


vrijeme pripreme 60 min

tezina : srednje jednostavno

    Mleveno meso proprziti s maslacem. Dodati sitno isjeckan crni luk, crvenu mlevenu papriku, “Vegetu”, posoliti i pobiberiti po ukusu. Kada ispari visak soka koji pusta crni luk dodati opranu rizu i sitno isjeckan persum. Pomesati da se smjesa izjednaci i skinuti s vatre.


    U medjuvremenu ocistiti zelenu papriku od sjemena , i malo iseci vrh (ne skroz) paprike. Kroz ovaj isecak prilikom pecenja ulazi voda-sok i paprike su socnije.
    Od paradajeza napraviti kapice kojima zatvaramo punjenu papriku. Unutrasnju stranu paradajeza sitno isjeckati i dodati smjesi za nadjev.
    Napuniti paprike nadjevom i poklopiti kapicama od paradajeza.
    Poredjati u tepsiju. Dodati jednu casu vode i maslinovo ulje. Pokriti tepsiju aluminijumskom folijom. Moze se koristiti i vatrostalna posuda. U tom slucaju posudu poklopiti poklopcem.
    Staviti tepsiju u unapred zagrejanu rernu na 170 *C. Povremeno provjeriti da li je gotova. Pri kraju skinuti alumijijumsku foliju i ostaviti jos malo da paprike porumene.
    Gotove posluziti tople.

http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar