Jako ukusne krafne koje su zaludile Amerikance. Kombinacija kroasane i
krafne, lisnato tijesto koje ima oblik americke krafne sa rupom u sredini.
SloLženo
ZANIMLJIVO : VAŠE ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU !!!
Sastojci
Tijesto:
250 ml toplog mlijeka
1 kašikica suhog kvasca
1/3 caša šecera
2 jaja
4-5 caša brašna
1 kašikica soli
1 caša margarina - sobne temp.
1 vanilin šecer
caša - 2 dl
Priprema
1. Izmiješati mlijeko i kvasac.
2. Kada nadode dodamo šecer, vanilin šecer, jaja i so. Postepeno dodajemo brašno.
Tijesto pokrijemo prozirnom folijom i ostavimo da odstoji u frižideru oko 30-tak min.
3. Odvojimo pola caše brašna i izmiskamo ga sa margarinom.
4. Kada je tijesto odstojalo razvaljamo ga na 1 cm debljine i premažemo smijesom od
brašna i margarina pa ga presavijemo na 3 dijela jedan preko drugog. Tijesto zamotamo
u prozirnu foliju i vratimo u frižider na pola sata.
5. Izvadimo, razvaljamo na pravougaonik i ponovo presavijemo na 3 dijela. Ovaj postupak
ponoviti još 2-3 puta.
6. Tijesto ostaviti u frižideru preko noci.
7. Sutradan tijesto razvaljati na debljinu 3-5 cm kružitu krafne sa rupom u sredni. Pržiti u
ulju na laganoj vatri. Ostatak tijesta se ne može više valjati ali ga svakako ispržite.
Gotove krafne stavljati na papirnati ubris.
8. Puniti ih po želji. Služiti dok su još tople.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar