Voulez-Vous (rum kocke)
Slasticarski recept za rum kocke. Kolicina je za pleh 35x21 cm.
Sastojci
PRELJEV:
20 dkg šecera
2 dcl vode
1 dcl ruma
TIJESTO:
4 jaja
20 dkg šecera
8 dkg masla
8 dkg brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa
1 dcl mlijeka
15 dkg mljevenih oraha
GLAZURA:
1 cokolada za kuhanje
10 dkg štaub šecera
1 jaje
10 dkg masla
Priprema
1. Prokuhati sastojke za preljev i pustiti da se hladi dok ne napravimo tijesto.
2. Izmiksati tijesto od navedenih sastojaka. Dodati snijeg od bjelanjaca na kraju. Peci
20tak min na 180 C. Zaliti ohladenim preljevom.
3. Na parnoj kupelji napraviti glazuru od navedenih sastojaka i preliti preko kolaca. Staviti
hladiti.
Posluživanje
Na slici su rum kocke kojima sam još dodala sloj kreme od vanilije (skuhati kao puding: 7
dcl mlijeka, 1.5 šalice šecera i 2 vanil-šecera, 6 velikih žlica brašna. U ohladenu smjesu
umiksati malo više od pola masla).
0 komentari:
Objavi komentar