petak, 7. studenoga 2014.

Ušuškani vocni kolac

Ušuškani vocni kolac

Vocni kolac koji se topi u ustima. Možete koristiti bilo koje voce, a ovoga puta
unutra su se našle jabuke.





Sastojci

Biskvit
80g maslaca ili margarina
3 žumanca
70g šecera
1 kašicica praška za pecivo
1 kesica vanilin šecera
150g namenskog brašna

Voce
400-500g bilo kog voca

"Šuškavac"
3 belanca
150g šecera



Priprema

1. Pecnicu zagrejte na 200 stepeni. Kalup za pecenje (26cm) obložite pek-papirom.
Pripremite voce - ako koristite zamrznuto, odledite ga i ocedite sok. Jabuke narendajte,
malo ocedite i zacinite cimetom.
2. Maslac sobne temperature sjedinite sa šecerom i vanilin šecerom.
3. U glatku masu dodajte, jedno po jedno, žumanca. Neprestano mutite spiralama za
testo.
4. Na kraju, neprestano muteci, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Trebalo
bi da dobijete meko glatko testo.
5. Rukom oblikujte loptu, prebacite u kalup pa formirajte koru podignutih rubova.
6. Zapecite koru 5-6 minuta na 200 stepeni, a potom izvadite kalup i smanjite temperaturu
na 150 stepeni.
7. Dok se kora pece, umutite belanca u cvrst sneg, dodajte šecer i nastavite da mutite dok
ne dobijete cvrst šam.
8. Na zapecenu koru složite ravnomerno voce pa sve zalijte šamom i vratite u pecnicu.
Pecite na 150 stepeni 20-tak minuta. Kora od belanaca bi trebalo da bude rumena. Ako
vam je pecnica prejaka, pokrijte pek-papirom ili aluminijumskom folijom da ne pregori.
9. Pecen kolac ostavite u kalupu da se dobro ohladi, a potom izvadite na tanjir. Secite
oštrim nožem da peceni šam ne popuca.

0 komentari:

Objavi komentar