Odlican prilog uz meso, ribu, roštilj a može poslužiti i kao samostalan obrok.
Marinirani peceni šampinjoni i kuhani krumpir, zacinjeni dresingom od
maslinova ulja, limunova soka i svježim zacinima...salata puna okusa i mirisa!
Sastojci:
800 g krumpira
500 g šampinjona
marinada: 4-5 žlica maslinovog ulja
2-3 režnja cešnjaka
vlasac, peršin
sol, papar
dresing: 1 dl maslinovog ulja
1 žlica senfa
sok jednog limuna
sol, papar, zacini po želji
i još:
2 vece glavice luka
Priprema:
1. Krumpir ogulite, narežite na kocke i skuhajte u posoljenoj vodi. Kada je kuhan ocijedite
ga i ostavite da se prohladi. Šampinjone marinirajte barem jedan sat prije nego što
cete ih peci na slijedeci nacin: manje šampinjone ostavite cijele, a vece prerežite na
polovine ili cetvrtine i stavite ih u dublju zdjelu. Ako je na njima ostalo zemlje
prebrišite ih suhom krpom. U manjoj zdjelici izmiješajte maslinovo ulje, sitno sjeckani
cešnjak, peršin, vlasac, sol i papar. Dobivenu marinadu prelijte preko šampinjona,
promiješajte, prekrijte zdjelu prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Povremeno zdjelu
protresite.
2. Vatrostalnu posudu ili pekac poprskajte uljem. Luk narežite na tanke ploške, stavite ga
na dno pekaca i preko njega posipajte marinirane šampinjone. Pecite 25-30 minuta na
180 stupnjeva.
3. Šampinjone lagano umiješajte sa krumpirom i zacinite dresingom od maslinova ulja,
limunova soka, senfa, soli i papra. Peršin sitno nasjeckajte te dodajte i njega, ukrasite
listicima bosiljka. Po želji možete dodati feta sir, mozzarelu, svježe sezonsko povrce...
Dobar tek :)
0 komentari:
Objavi komentar