utorak, 4. studenoga 2014.

Pizza peperoni gorgonzola


Odlicna za osobe koje vole oštre okuse.
Kombinacija jakih okusa za prave gurmane.


Sastojci(2 osobe):

6 kašika sos paradaiz
70 gr mocarela
nekoliko listici slanine
nekoliko listica kobasice
pola svježa crvena paprika
100 gr crveni luk
3 cešnja bijeli luk ili cešnjak
100 gr gorgonzole

Priprema:

1. Pripremite klasicno tijesto za picu po mom ili svom omiljenom receptu. Lagano
razvucite tijesto iduci od jednog ruba na drugi. Premažite tijesto sa sos paradaizom.
Pospite sa mocarelom te poslažite slaninu i kobasicu Dodajte papriku, crveni luk te
bijeli luk. Na kraju dodajte ne previše sitne komade gorgonzole.
2. Zagrijte prethodno pecnicu na 250 stepeni bar pola sata. Pecite picu oko 10 minuta
na 250 stepeni.


0 komentari:

Objavi komentar