utorak, 4. studenoga 2014.

Pileće polpete sa tikvicama



Sastojci:

Za polpete:

300 g pileceg belog mesa
10-ak zelenih maslina
1 veca tikvica
1 jaje
50 g gaude
po potrebi kukuruznog brašna
malo praška za pecivo
malo morske soli
prezle
ulje za prženje

Za umak:

200 ml milerama
malo jogurta
šaka rokule
kašika kapra
malo soli

Priprema:

Polpete:

1. Meso i masline iseckati u elektricnoj seckalici.
2. Tikvice narendisati, posoliti i malo ostaviti da odstoje a zatim iscediti.
3. U tikvice dodati iseckano meso i masline a zatim i jaje pa sve fino zmešati.
4. Dodati onda krupno narendan sir a zatim i kukuruznog brašna koliko treba da se stvori
gusta smesa...(u brašno umešati prašak za pecivo).
5. Ostaviti malo smesa da odstoji a zatim vaditi po kašiku i praviti polpete, valjati u prezle
i pržiti u dubokom ulju...vaditi na kuhinjski papir a zatim servirati sa umakom.

Umak:

1. Pomešati mileram i jogurt do željene gustine a onda dodati sitno seckanu rokulu i
kapar... posoliti i još jednom fino izmešati.


0 komentari:

Objavi komentar