nedjelja, 2. studenoga 2014.

ŠARENA CAROLIJA

ŠARENA CAROLIJA




Sastojci

Kore
1 jaje
60 dkg glatkog brašna
5 dkg masti
20 dkg šecera
1/2 praška za pecivo
2 dl mlijeka

Krema 1
8 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
20 dkg šecera
2 velike žlice gustina
25 dkg maslaca ili margarina
1 vanilin šecer
10 dkg cokolade

Krema 2
8 dl jagoda koje usitnite štapnim mikserom
20 dkg šecera
4 velike žlice gustina
1 vanilin šecer

Glazura
10 dkg cokolade
10 dkg maslaca



Priprema

1. Prvo omijesi tijesto od svih sastojaka,pokrij ga krpom i ostavi da odstoji 1/2 h..Tijesti
ce biti malo tvrde,,ali ne brinite otpustit ce.Kada je odstajalo tijesto podijelite ga na 5
dijelova i valjaj ga na pak papiru,,tako je lakše i ispadne jako tanko,,pecite na 190"C
,ali pazite da kore ostanu bijele,,svega par minuta,,vidjet cete prema svojoj pecnici.
Krema 1 U dio mlijeka umiješaj puding,gustin i 4 žlice šecera,u ostalo mlijeko stavi
ostali šecer i vanilin šecer.Skuhaj kremu i odmah u vruce stavi 20 dkg maslaca i dobro
izmiksaj,,podijeli na pola i u jednu polovicu stavi otopljenu cokoladu i još 5 dkg
maslaca. Krema 2 u jagode stavi šecer ,vanilin šecer,gustin i sve jako dobro
izmiješaj,,pazeci da ne bude grudica od gustina.Sada staviti kuhati dok se ne zgusne.
Sada filaj kora-krema od jagode-kora- krema od vanilije- kora - krema od jagode -korakrema
od cokolade-kora -glazura od cokolade. Potrudite se brzo filati jer se kreme jako
bezo gusnu,,svaku kremu prije stavljanja dobro izmiksajte.

Posluživanje

uživajte u ovom finom kolacu,naravno da voce možete mijenjati sa malinom ili po
želji,,mada meni je ovako sa jagodom baš fino.

0 komentari:

Objavi komentar