srijeda, 5. studenoga 2014.

Riba iz pećnice


Sastojci:

1500 ribe(lubin,komarca,zubatac,šanpjer,arbun itd)
1300g krompira
200ml bilog vina
200ml pola suncokretovo ,pola maslinovo
1 kapula
par rajcica suhih ili friških
1 grancica ružmarina
sol,papar,vegeta

Preljev:

2 grancice peršina
4-5 režnja cešnjaka
200ml maslinovog ulja
sol i papar

Priprema:

1. Ribu dobro ocistite,obrišite posolite i popaprite i nauljite izvana i iznutra. Ja sam glave
koristila za juhu,vi kako hocete. Ovom prigodom sam spremala lubina i komarcu ,mogu
se i druge vrste riba pripremati na isti nacin,ako su vam ribe vece onda ih na dva mjesta
zarežite
2. Krompite izrežite na ploškice debljine 7-8 mm,dodjte im iskižanu kapulu,pomidore,i
zacinite solju paparom,vegetom i uljem.Dodajte i grancicu ružmarina usitnjenu,netko
stavlja u utrobu ribe ružmarin, ja ne jer mi previše preuzme okus u odnosu na ribu.
U sezoni povrca možete dodati i tikvice,paprike,balancane.
3. Na dublji pleh posložite zacinjeni krompir,na krompir ribu i sve skupa prelijte bijelim
vinom
4. E sada bi ribu trebalo staviti peci,i ovdje postoje dva nacina da se prekrije odmah
folijom,ili naknadno. Ja volim ribu zapeci otklopljenu dvadesetak minuta,a zatim stavim
foliju i još toliko je pecem.
5. Kada je riba gotova napravim umak od peršina,cešnjaka,soli papra i maslinovog ulja
i prelijem po gotovoj ribi
7. Guštajte

0 komentari:

Objavi komentar