Jelo s mladim krumpirom, piletinom i svježim rajcicama pripremljeno na grcki
nacin s natrganim feta sirom razveselit ce vaše goste, a sirtaki ritam uz vaš
stol stvorit ce pravu grcku atmosferu.
Sastojci(4 osobe):
750 g mladog krumpira (sitniji)
8 manjih pilecih bataka (oko 800 g)
1 žlicica Slatke paprike Podravka
200 g svježe crvene paprike
100 g luka
2 cešnja cešnjaka
50 ml Ekstra djevicanskog maslinovog
ulja
1 Sjeckana rajcica Podravka (390 g)
60 g Crnih maslina Podravka
1 žlica svježe nasjeckanog origana
120 g fete
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Priprema:
1. Krumpir ogulite, stavite u blago posoljenu vodu i stavite ga kuhati.
2. Nakon što voda zakuha kuhajte ga 5 minuta, pa ga ocijedite.
3. U vecu posudu stavite pilece batke, pospite ih crvenom paprikom i dobro promiješajte.
4. Dodajte luk i crvenu papriku narezanu na ploške, krumpir, protisnuti cešnjak, prelijte
maslinovim uljem, pospite 1 žlicom Vegete i dobro sve zajedno promiješajte.
5. Prebacite u posudu za pecenje odgovarajuce velicine i stavite u zagrijanu pecnicu na
200 °C.
6. Pecite 30 minuta, izvadite, prelijte sjeckanom rajcicom, dodajte crne masline i vratite
u pecnicu na 15-20 minuta.
Posluživanje:
Pecenu piletinu pospite natrganim feta sirom, nasjeckanim origanom i poslužite.
Savjet:
Ako volite ljuto, slobodno umiješajte 1-2 narezana ljuta feferona ili cili papricice.
0 komentari:
Objavi komentar