utorak, 4. studenoga 2014.

Punjeno bijelo meso



Sastojci(4 osobe):

500 gr. spanaca, so,
2 cela filea pileceg belog mesa,
mleveni zacini
150 gr. mocarele ili nekog drugog sira,
2 jaja,
3o gr. kukuruznog brašna ili 4 kašike prezli,
2 kašike mekog brašna,
koje dodati malo margarina ili maslaca.

Priprema:

1. Listove spanaca kratko poparite u vreloj vodi, zacinite ih pa skloniti sa vatre i stavite da
se ocede. U svaku polovinu polecih filea napravite po jedan džep, posolite meso.
Mocarelu ili neki drugi sir isecite na male kocke i stavite u prohladjen spanac. Džepove
od mesa napuniti filom od spanaca i sira i zatvorite cackalicom. Ovako pripremljeno
meso prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.. Pržite na umerenoj
temperaturi oko 2o minuta.

Možete složiti u vatrostalnu ciniju i ispeci u rerne, s tim što ga treba prekriti folijom
pa tek na kraju otkriti da porumeni.

0 komentari:

Objavi komentar