Sastojci(4 osobe):
Faširi:
500 g mlevenog mesa
1 kom jaja
2 kašike pšenicnog griza
0,5 dl ulja
1. kašicica soli
1. kašicica vegete
malo bibera
100 g dimljenog kackavalja
Pohovanje:
50 g brašna 50 g
2 kom jaja
2 dl ulja
Priprema:
1. Mlevenom mesu dodati zacine, jaje, griz i ulje i masu dobro izjednaciti. Pripremiti
masu uvece i ostaviti pokriveno u frižideru ili par sati pre prženja, da se zacini sjedine
sa masom.
2. Staviti na dlan malo mesa, rastanjiti ga i na sredinu stavljati komad dimljenog
kackavalja.
3. Preko toga dodati još toliko mesa i formirati šniclu - pljeskavicu, pažljivo zatvoriti
rubove, da kackavalj ostane u sredini i ne iscuri prilikom prženja.
4. Svaku šniclu uvaljati sa svih strana u brašno.
5. Šnicle provuci kroz umucena jaja.
6. Pržiti u masnoci na umerenoj temperaturi, prvo sa jedne strane, dok ne porumeni,
pa pažljivo, bez probijanja stvorene korice (da ne iscuri rastopljeni kackavalj, a šnicla
ne primi masnocu od prženja), okrenuti da se isprži i porumeni i druga strana.
7. Vaditi na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoce.
0 komentari:
Objavi komentar