srijeda, 5. studenoga 2014.

''Pasta al pesto genovese'' sa orasima



Sastojci(1 osoba):

40 gr orasi
70 gr listici slanine
40 gr parmezan
60 gr pesto alla genovese
90 gr taljatele ili spagete
pp ulje

Priprema:

1. Zagrijte tavu na laganoj vatri i dodajte listice slanine. Pržite lagano tek da se malo
skupe i dodajte orase. Dinstajte na laganoj vatri bez da se slanina uprži neke tri minute.
2. U meduvremenu stavite slanu vodu da kuha i dodajte tjesteninu. Ostavite da se kuha
oko 5 minuta.
3. Kada je slanina malo pržena dodajte 3 kašike pesta al genovese i dinstajte 1 minutu.
4. Dodajte 20 gr rendanog parmezana (može i rendano na grubo kao mali listici).
5. Dodajte pastu koju ste prethodno iscjedili ali ne potpuno. Potrebno je da ostane malo
vode tako da se sos i pasta sjedine.
6. Mjesajte oko 2 minute i servirajte na tanjir.

Posluživanje:

Pospite sa 20 gr rendanog parmezana i posluzite.

0 komentari:

Objavi komentar