petak, 7. studenoga 2014.

Pohovana piletina iz pećnice




Sastojci:

6 komada pilecih prsa bez koze i kosti
2 male kasike soli
1/2 male kasike svjeze mljevenog bibera
1 mala kasika bijelog luka u prahu
1/2 male kasike crvene paprike
2 male kasike suhog vlasca
3 kasike senfa
3 kasike light majoneze

Za pohovanje:

4 umucena jajeta
2 solje brasna
2.5 solje krusnih mrvica(ja sam koristila mjesavinu Japanskih panko i regularnih)
6 kasika ulja

Priprema:

1. Piletinu operite i prerezite na 2-3 snicle ovisno od debljine snicli koje zelite. Stavite
piletinu u zdjelu,dodajte sve navedene zacine,senf i majonezu i dobro pomijesajte.
Pokrijte zdjelu plasticnomfolijom i ostavite najbolje preko noci u frizideru da
odstoji.Ako nemate vremena ostavite bar 2-3 sata da odstoji.
2. Vecu tepsiju obloziti papirom za pecenje i pospricati sa vrlo malo ulja. Piletinu prvo
uvaljati u brasno ,zatim u jaja i na kraju u krusne mrvice. Redati piletinu i pripremljenu
tepsiju i na kraju pospricati odozgo sa malo ulja.
3. Pripremljenu piletinu peci u zagrijanoj pecnici na 210 stepeni 30 minuta. Nakon 30
minuta okrenuti snicle i peci jos 5 minuta da fino porumene sa druge strane.

0 komentari:

Objavi komentar