Linzeri s kokosom i linoladom
Verzija stogodišnjeg recepta s finim punjenjem modernog okusa nugata i
cokolade tj,linolade.Ovaj recept koristim i za kekse na mašinu.Probajte.
Sastojci
250 g oštrog brašna T400 Podravka
250 g glatkog brašna T550 Podravka
2 jaja
100 g šecera
1 limun šecer
2 vanilin šecera
1 prašak za pecivo
150 g ciste friške krute svinjske
masti(domace ako imate)
50-80 g kokosa
1 žlica kiselog vrhnja/milerama 22%mm
Priprema
1. U vecu posudu za mješanje ulupati jaja,dodati šecer i malo pjenjacom izraditi.Dodati
mast,kiselo vrhnje,limun šecer vanilin šecer i sve dobro promiješati.
2. Prosijati i izvagati brašna zajedno sa praškom za pecivo i kokosom.
3. u mokru smjesu postepeno umješavati na 2-3 puta suhu smjesu dok se ne poveže i još
rukama mijesti dok se ne odvaja od posude.Po potrebi dodati još malo brašna . Tijesto
mora biti masnije ali ne i ljepljivo.
4. Tijesto prekriti prozirnom folijom i staviti u frižider na pola sata.
5. Razvaljati tijesto na pola cm debljine i modlicama izrezati linzere(cvjetici,
zvjezdice...)
6. Posložiti na tepsiju obloženom papirom za pecenje i peci 8-10 min na 180 stupnjeva.
7. Izvaditi iz pecnice i premjestiti u posudu za hladenje. Ohladene linzere puniti s
linoladom.Mljac. I dobar tek.
0 komentari:
Objavi komentar