Sastojci:
2 kom tikvica srednje velicine
1 jaje
6 žlica prezle
2 žlice parmezana
papar, sol
malo vlasca
maslinovo ulje
malo mlijeka (po potrebi)
Priprema:
1. Tikvice izribajte i dodajte sol ,papar,vlasac,jaje, te prezlu i parmezan. Mjesite rukama i
ako vam je smjesa gusta i raspada se dodajte malo mlijeka.
2. U teflon tavu ulijte maslinovo ulje i zagrijte ga . Rukama uzimajte komade tijesta i
lagano ih pritisnite na dlanu da se napravi mala palacinka(radila sam to s vlažnim
rukma) lakše ide.
3. Pecite ih po cca 2 min sa svake strane. Od ove kolicine sa dobila 12 palacinkica, a ako
vam je potrebno više pojacajte kolicine.
Posluživanje:
Ja sam svoje popapla tople sa feta sitom bilo je mmmm...
0 komentari:
Objavi komentar