Sastojci:
Kašasti sok:
5kg zrelih breskvi
2 limuna(sok)
1,5-2l vode
30-40dkg šecera
Priprema:
1. Breskve ocistite od kože i koštica.
2. Smrvite ih u stajacem mikseru u kašu.
3. Dodajte im sok limuna.
4. Vodu zakuhajte sa šecerom.
5. Vruce ulijte u kašu i promiješajte.
6. Ostavite hladiti(može i odstajati preko noci u frižideru).
7. Sve zajedno zakuhajte, po mogucnosti skinite pjenu.(Nek samo kratko zakuha.)
8. Vruce lijevajte u boce(ja sam imala puuuno onih malih od 2dl)
9. Pasterizirajte obavezno. Kuha se 15-20-ak min.Vrijeme sa racuna kad zakuha voda. Na
dno lonca se stavi cista kuhinjska krpa,poredaju se boce(ne smiju se medusobno
dodirivati niti smiju dodirivati stijenke lonca).U lonac se ulije mlaka voda,ali nek bude
maksimum 2-3 cm ispod ruba poklopca,a minimim do polovice boca.I staviti
kuhati(nekad znam i staviti poklopac ali prislonjen na kuhacu,da para bolje kruži).Nakon
tog izvaditi iz vode te zamotati u rucnik ili slicno,tako da se sporije hladi.
Posluživanje:
Ovaj se sok spremi vruc u boce i pasterizira jer se ne popije odmah vec spremi gdje
držite zimnicu.
0 komentari:
Objavi komentar