nedjelja, 2. studenoga 2014.

Kremasti kadaif - ekmek kadaif

Kremasti kadaif - ekmek kadaif

spoj kremastog i zalivenog kolaca.....ma preukusno!



Sastojci

500 g svjezeg kadaifa
250 g putera
200 g mljevenih oraha

agda
450 g secera
350 ml vode
po zelji malo limunovog soka

krema
1 l mlijeka
4 kas. brasna
3 kas. gustina/niseste
150 g secera
1 vanilija secer
po zelji burbon vanilija
1 zumance

dekoracija
2 slag kreme
mljeveni orasi


Priprema

1. Kadaif malo izsitnite. Rastopite puter i pospite po kadaifu. Rukama mijesajte kadaif da
se natopi sa puterom. Rasporedite po tevsiji polovinu kadaifa,pospite sa 2/3 mljevenih
oraha. Stavite drugu polovinu kadaifa i pritisnite malo da se izjednaci. Pecte na
predhodno ugrijanoj rerni ( 180°C), 20tak min dok porumeni.
2. Dok se kadaif pece napravite agdu . Prokuhajte secer sa vodom i kuhajte 10 min.
3. Za kremu uspite zajedno sa mlijekom,brasno,gustin, secer i vanilija secer (ja sam
stavila i burbon vaniliju) i zumance u serpu. Mjesajte zicom dok se zgusne.
4. Pecen kadaif prelijte agdom. Odmah mozete sipati vruc fil na kadaif. Ostavite 1h da se
ohladi. Izmiksajte 2 slag kreme i premazite po ohlajdenom filu. Pospite sa ostatkom
mljevenih oraha

0 komentari:

Objavi komentar