Kolac s rogacem
Klasika. Dizani kolac. Za ljubitelje rogaca.
Sastojci
TIJESTO:
55 dag oštrog brašna
6 dag šecera
2 dag svježeg kvasca
2 dl mlijeka
1 dl ulja
3 žlice kiselog vrhnja
1 vanilin šecer
malo soli
1 jaje
2 žumanjka
limunova korica
NADJEV:
35 dag rogaca
20 dag šecera
4 dl mlijeka
1 vanilin šecer
limunova korica
6 žlica ulja
2 jabuke
Priprema
1. S malo mlijeka i šecera umijesimo kvasac da se digne, dodamo ostale sastojke te
umijesimo tijesto i ostavimo da se diže.
2. Pripremimo nadjev tako da mljeveni rogac, šecer i vanilin šecer promiješamo i
prelijemo kipucim mlijekom, dodamo limunovu koricu, ulje i naribane jabuke.
3. Tijesto podijelimo u dva dijela, svaki dio razvaljamo u pravokutni oblik, namažemo
nadjevom te zarolamo.
4. Kolac stavljamo u lim za pecenje i ostavimo još 10 minuta da se digne a zatim stavljamo
peci na 200° oko 50 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar