Sastojci(2 osobe):
Prilog od povrca:
4 mrkve
1 korabica + list
20 dkg graška
1/2 korjena pasternjaka
malo sitno sjeckanog peršina
sol, vegeta
prstohvat šecera
1 glavica luka
ulje
Aromaticna piletina u vrhnju:
1 cijeli pileci file
po 1 prstohvat timijana, origana,ružmarina, bosiljka
sol,papar
maslinovo+ suncokretovo ulje
1 dcl + 1 dcl vrhnje za kuhanje + kiselo vrhnje
Priprema:
1. Na ulju podinstati luk, mrkvu, grašak, pasternjak
2. Dodati soli, vegete, sjeckanog peršina i nasjeckati i lišce korabice na trakice i dodati
malo kasnije
3. Malo zašeceriti ( sva jela sa graškom i mrkvicom ukusnija su ako im se doda malo
šecera)
4. podliti malo vodom, ali ne previše
5. Nastojati da se ne prekuha povrce jer je tako ukusnije i zdravije
Aromaticna piletina sa vrhnjem
6. Na sitne komadice nasjeckani pileci file dinstati na ulju
7. Dodati mu po malo svih zacina te promješati
8. Podliti vrnjem i samo promiješati i završiti.
0 komentari:
Objavi komentar